• Сб. Июл 27th, 2024

    Знай News

    Все новости Украины и мира

    Як правильно вирощувати кавуни? 

    Автор:admin

    Май 30, 2024 #кавуни
    Як правильно вирощувати кавуни? 

    Із чим у нас асоціюється кінець літа? Звичайно ж, із соковитими та солодкими кавунами. І цю гігантську ягоду можна легко виростити у своєму городі, якщо знати деякі секрети. Головне — виділити для культури багато простору. 

    Фазенда%203.jpeg

    У садово-городніх роботах головне – це придбання якісного посадкового матеріалу. Придбати насіння кавунів можна в інтернет-магазині Фазенда. Купуючи тут, ви можете бути впевнені, що всі рослини будуть міцними і здоровими, а врожайність високою. 

    Секрети вирощування кавунів 

    Кавуни – дуже незвичайна ягода, яку вирощувати сподобається не лише дорослим, а й дітям. Догляд тут досить простий, і при цьому дуже цікаво спостерігати за тим, як з маленького насіння виростає гігантська смачна і соковита куля. 

    Щоб отримати хороший урожай кавунів, слід дотримуватись таких простих правил:

    1. Сьогодні є безліч сортів кавунів, які відрізняються не лише розміром та формою, а й смаком м’якоті. Ви можете вибрати традиційні варіанти або цілком екзотичні. Так, наприклад, сьогодні можна виростити кавун із жовтою м’якушем або навіть зовсім без кісточок;
    2. Земля має бути багатою і добре пропускати воду, повітря. Реакція може бути нейтральною або трохи кислою. Її підготовка починається восени, а потім і навесні потрібно зробити добрива;
    3. Насіння можна сіяти на розсаду. Робити це необхідно приблизно за місяць до висадки у землю. Слід посадити насіння в контейнер, накрити плівкою, а коли воно проросте, кожну рослину слід пересадити в окрему ємність. Висаджуючи в ґрунт, не варто надто глибоко заглиблювати насіння, а також між рослинами слід залишати відстань у 1,5 метра – їм має бути просторо на городі. 

    У догляді найголовніше – це полив. Особливо в процесі формування плодів та їх дозрівання. Але важливо не перестаратися – не можна допускати застою води. Земля завжди має бути злегка вологою, але не перезволоженою. 

    Приблизно через три тижні після посадки в землю рослини потрібно підгодувати, і повторювати це слід кожні кілька тижнів. Найкраще підходять комплексні мінеральні добрива. 

    Важливим етапом у догляді є розпушування землі. Особливо слід приділяти цьому увагу після дощів. У процесі розпушування також потрібно знищувати бур’яни навколо рослин.

    Коли почнуть зав’язуватися плоди, на одній рослині залишайте 2-3 штуки, видаляючи всі інші зав’язі та бічні пагони. В результаті рослині вистачатиме сил і корисних речовин для того, щоб кавуни виросли великі та смачні.

    Автор: admin