• Вс. Май 19th, 2024

    Знай News

    Все новости Украины и мира

    Реєстрація місця проживання онлайн у 2023 році

    Автор:admin

    Мар 26, 2023
    Реєстрація місця проживання онлайн у 2023 році

    Не дивлячись на військове вторгнення у нашу країну, держава знайшла в собі сили зберегти правову систему та роботу електронних реєстрів. Крім того, унікальна система електронної реєстрації місця проживання поступово відновлює роботу. Змінити прописку в України можна не виходячи з дому, в режимі онлайн. 

    Як працює онлайн реєстрація через «Дію»

    Зважаючи на військовий час, система працює з перебоями, але функція прописки онлайн повністю не закрита. Реєстрація проходить через інтернет-портал державних послуг «Дія». В мобільному додатку або через веб-сайт. Обравши відповідну послугу з реєстрації місця проживання програма пропонує покрокову інструкцію. Після реєстрації місця проживання «Дією» також генерується довідка про реєстрацію місця проживання, яка на порталі називається Витяг про місце проживання. Такий витяг можна роздрукувати як підтвердження реєстрації місця проживання за конкретною адресою. На витязі розміщується qr-код, що підтверджує справжність документу.

    Умови реєстрації

    Порядок реєстрації місця проживання в електронному вигляді або декларування місця проживання передбачає деякі умови, без виконання яких така реєстрація не відбудеться.

    • Внесення інформації про житло в електронний реєстр прав на нерухоме майно. Якщо житло було придбане до створення цього реєстру, інформацію про таке житло можна внести у відповідному ЦНАПі.
    • Авторизація заявника у системі «Дія».
    • Авторизація власника житла у системі «Дія» і надання його згоди на реєстрацію в системі. Для реєстрації не у своєму житлі.
    • Військовозобов’язаний заявник повинен мати унікальний номер запису у реєстрі військовозобов’язаних. Перед реєстрацією військовозобов’язаний повинен стати на військовий облік за місцем майбутньої прописки.

    Порядок реєстрації

    Вся необхідна для прописки інформація, яка вноситься у систему передається відповідному органу реєстрації, який протягом доби повинен перевірити подану інформацію і прийняти рішення щодо реєстрації. Відповідно до цього рішення система сповіщає заявника про результат послуги. Додатково можна замовити смс-сповіщення безпосередньо із ЦНАП. Як вже вказувалось вище, довідку про реєстрацію можна замовити у «Дії» або отримати у ЦНАПі по місцю прописки з мокрою печаткою. Також інформація про прописку заноситься у Єдиний демографічний реєстр та в реєстр територіальної громади. 

    Як можна отримати прописку

    В Україні можна замовити реєстрацію місця проживання у профільних юристів. Послуга полягає у наданні згоди на реєстрацію, в тому числі через систему «Дія», а також у подальшому обслуговуванні прописаного клієнта. Купити прописку, коли вона потрібна — це швидкий, законний і дуже зручний сервіс. Прописку повинен мати кожен резидент України, тому питання прописки може виникнути при здійсненні будь-якого правочину. При цьому людина отримує не тільки саму прописку, а й повну юридичну підтримку процесу та інші послуги, які необхідні клієнту.

    Автор: admin