• Сб. Июл 27th, 2024

    Знай News

    Все новости Украины и мира

    Для чого потрібна MIDI-клавіатура

    Автор:admin

    Май 8, 2023 #midi клавіатура
    Для чого потрібна MIDI-клавіатура

    MIDI-клавіатура — клавішний музичний інструмент, який використовується для вводу даних на комп’ютер та поєднання в одну ланку інших музичних інструментів. Також цей пристрій допомагає створювати різні спецефекти, додавати атмосферні шуми, записувати різну електронну музику, обробляти та редагувати її.

    Зовні клавіатура схожа на синтезатор, але вона компактніша та має велику кількість контролерів, регуляторів, роз’ємів для підключення зовнішніх пристроїв. На пульті, крім клавіш, розташовані тачпеди, слайдери резисторів і фейдерів, поворотні перемикачі гучності тощо. Майже в усіх моделях є можливість самостійно назначити функціональність деяких клавіш або регуляторів. Наприклад, записати на певну комбінацію або 1 клавішу власний музичний пресет.

    Найчастіше купити MIDI-клавіатуру вирішують вже досвідчені у музичній справі люди. Вона складна для освоєння початківцями, які ще не мали справи з синтезатором, цифровим піаніно чи діджейським пультом. Пристрій використовується у студіях звукозапису, на концертах, для саунд-дизайну. Без неї важко записати або зіграти на концерті надскладні музичні партії з великою кількістю інструментів.

    Різновиди MIDI-клавіатур

    Виробники пропонують велику кількість моделей цих пристроїв, які відрізняються розмірами, функціональними можливостями, потужністю та іншими параметрами. Чіткого поділу на різновиди немає, але умовно клавіатури поділяють на типи за кількістю клавіш, їхньою механікою та способом підключення.

    Механіка клавіатури

    Випускають 2 різновиди клавіатур: синтезаторного типу та рояльного. Перші створюються з пластику та не мають динамічних властивостей. Це найрозповсюдженіший варіант, яким комплектуються навіть деякі преміальні моделі таких виробників, як Korg, Alesis, Roland.

    Рояльна клавіатура — улюблений вибір професійних піаністів. Вона імітує молоточковий механізм, створюється з дуже якісного пластику. Це рідкісні моделі для цінителів.

    Кількість клавіш

    Середнім стандартним варіантом вважається пристрій на 61 клавішу. Комплектація нагадує синтезатор, але MIDI-клавіатура має вужчий діапазон. Дає змогу зіграти складні музичні твори.

    Для найпростіших дій по вводу даних у комп’ютер і аматорської діяльності можна купити МІДІ-клавіатуру на 25-32 клавіші (мають всього 2 октави) або на 37-49 клавіш (для простої роботи в студії).

    Надскладна робота в студії потребує професійного варіанту на 73-88 клавіш. На ньому можна виконати навіть фортепіанну партію.

    Підключення

    Стандартними моделями для простої роботи є MIDI-клавіатури з USB. Це легке підключення до комп’ютера або іншої техніки, що забезпечує швидку передачу даних. Для складної професійної діяльності варто придбати моделі з роз’ємами Gate, MIDI і CV.

    Де купувати

    Рекомендуємо купити MIDI-клавіатуру в профільному інтернет-магазині оригінальних музичних інструментів LaNota. Компанія пропонує найнижчі ціни в Україні, гарантію від виробника та можливість замовити сервісне обслуговування або ремонт. Є доставка та післяплата.

    Автор: admin