• Чт. Сен 19th, 2024

    Знай News

    Все новости Украины и мира

    Як доглядати за жіночими футболками, щоб вони довго виглядали новими?

    Автор:admin

    Сен 19, 2024
    Як доглядати за жіночими футболками, щоб вони довго виглядали новими?

    Футболка є базовою річчю гардероба, без якої не обходиться більшість повсякденних образів. Футболки жіночі можна носити під сорочки, піджаки, світшоти, а також джинси, спідниці, шорти, штани й навіть ділові костюми. Тому важливо, щоб ця річ якомога довше не втрачала своєї якості. У статті ви знайдете корисні поради, як носити, прати та прасувати футболки, щоб надовго зберегти їхню свіжість.

    Футболки жіночі можуть мати різні фасони, принти та забарвлення. Ми зібрали рекомендації, які підходять для усіх типів футболок.

    1. Перед першим пранням обов’язково перегляньте позначки не етикетці. Там ви знайдете ключову інформацію з правильного догляду. Зокрема, температуру для прання та сушіння речі.
    2. Не забувайте поєднувати речі для прання за кольорами. Наприклад, різнокольорові футболки жіночі бажано прати окремо від інших речей.
    3. Надавайте перевагу м’яким пральним порошкам без агресивних складників, які можуть негативно позначитися на кольорі.
    4. Обирайте режим делікатного прання, який є рекомендованим для більшості тканин та не впливає на їх якість.
    5. Використовуйте природне сушіння речей замість сушарки, яка переважно значно руйнує волокна. Також пам’ятайте, що треба витріпувати та ретельно розгладжувати речі після викручування. Так вони висохнуть менш м’ятими, і їх буде легше прасувати.

    Ці прості правила діють, звісно, не лише для футболок жіночих. Вони необхідні практично для всіх типів одягу, адже передбачають прання з мінімальним ризиком для тканин.

    Футболки жіночі: як правильно прасувати

    Перш за все перевіряйте праску, чи не має на її підошві якогось бруду, та чи налаштований правильний режим для потрібної вам тканини. Інформація про рекомендовану температуру прасування також міститься на етикетці вашого виробу.

    Футболки жіночі радять прасувати навиворіт, починаючи з бічних швів. Так ризик ненароком попсувати виріб занадто гарячою праскою значно нижчий. Це також просто необхідно, якщо на лицевому боці футболки є декор. Якщо це нашивки або камінчики, можна покласти під зону з цими елементами шматок картону. Тоді кожну сторону треба пропрасовувати окремо і дуже ретельно, щоб такий декор не відпечатався з другого боку.

    Що ще важливо? Спочатку почніть з рукавів та горловини, а потім переходьте до основної частини виробу. Не спішіть складати футболку в шафу відразу після прасування. Треба розвішати її на вішалці, аби вона дещо охолола.

    Ділимося з вами ще двома лайфхаками щодо футболок жіночих:

    • Починати прасування краще, коли річ ще трохи волога.
    • Не прасуйте речі, що вимагають прання. Завдяки теплу бруд надійніше в’їдається в тканину.

    Як акуратно носити футболки жіночі?

    У цьому розділі дамо кілька додаткових порад:

    • Намагайтесь якомога менше перебувати на яскравому сонці у кольоровій футболці. Сонячні промені згубно впливають на інтенсивність кольору, з часом річ вигорає.
    • Якщо ви помітили пляму на своїй футболці, відразу виперіть її. Чим більш застаріла пляма, тим важче її видалити. Використовуйте лише відповідні для вашого типу тканини плямоусувачі.
    • У шафі зберігайте футболки жіночі на плічиках, а не складеними. Відтак ви будете прасувати їх не так часто, що зручно для повсякденного носіння. Футболка матиме акуратний вигляд. Якщо у вас відкритий гардероб, можете використовувати чохли для захисту від пилу. Особливо це стосується білих речей.

    В середньому футболки жіночі можуть зберігати естетичний вигляд протягом не менше року, а то й більше. І це за умови щоденного носіння, але при правильному догляді.

    Автор: admin